KÜTAHYA / GEDİZ - Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ile Mahremiyet Bilinci" Konulu Eğitim Çalışması Gerçekleştirildi.

İlçemiz geneli yapılan toplantı kararı sonucu okulumuz velilerine yönelik ‘Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ile mahremiyet bilinci’ konulu eğitim çalışması okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz Ayşe ARIK SINICI tarafından gerçekleştirildi. Ayşe ARIK SINICI, ihmal ve istismara yönelik karşılaşabileceğimiz durumlarda ebeveynler olarak sorumluluklarımız hakkında velilerimizi bilgilendirildi. İhmal ve İstismar türleri, İhmal ve istismarın uzun ve kısa dönemli psikolojik-davranışsal  sonuçları, istismara maruz kalan kişinin gösterdiği fiziksel ve psikolojik belirtiler, vaka örnekleri, çocuk İstismarından / ihmalinden kuşkulanmamız durumunda yapılması gerekenler, cinsel istismar ile ilgili doğrular ve yanlışlar, çocukları istismardan korumak ve çocuk istismarıyla mücadele etmek için neler yapılmalı gibi hususlar üzerinde duruldu.

24-04-202424-04-202424-04-2024

Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 16:23 - Görüntülenme: 37