Mrt

Pansiyonumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma günü etkinlikleri kapsamında iftar menüsüne ek olarak Çanakkale'de askerlerin menüsü hazırlanmış,öğrencilerimizin o günkü vatan millet ruhunu hissetmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.İftardan sonra Çanakkale Geçilmez konulu kısa film izlenmiştir.

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü münasebetiyle pansiyonumuzda sinema filmi izleme etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

Pansiyonda Hasbihal Projesi kapsamında bir sohbetimizi daha gerçekleştirdik. Sohbetimizin temel konusu -"Allah Teâlâ'dan bütün kalbiyle şehitlik dileyen bir kimse, yatağında ölse bile, Allah ona şehitlik mertebesine ulaştırır."

Hz.Muhammed (SAV)(Müslim)- oldu.

Mrt

Okul müdürümüz,Müdür Yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz yollara düştü ve ögrenci velilerimize ev ziyaretlerinde bulundu. Bu ziyaretler sırasında velilere öğrencileri ile ilgili çeşitli konularda bilgilendirme yapılırken öğretmenlerimiz velilerimiz tarafından çok güzel bir biçimde karşılanmışlardır.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum"

programı kapsamında, okul kantinlerinde öğrenciler için "çorba ve meyve günü"

etkinliğinin uygulanmasına 4 Mart Dünya Obezite Günü'nde başlandı.

Okulumuzda kantininde de 7 Mart itibariyle haftada bir gün çorba yapılıp

öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlanacaktır.Yöresel çorbamız

olan tarhana çorbası ile başlangıcı yapmış olduk.

Mrt

Okulumuzun kantininde ev yapımı poğaçalar hijyen koşullarına uygun olarak hazırlanıp satışa sunulmaktadır.

Mrt

Vatan toprağının her zerresinde emeği olan şehitlerimizin ziyaret edilmesi ,şehit ve şehitlik kavramının genç nesillerce daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır.Bu amaçla Pansiyonda Hasbihal Projesi kapsamında  öğrencilerimizle ,şehidimizin ailesi eşliğinde  şehitlik ziyareti gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz Öğretmen ve öğrencileri Şehit Ramazan DEMİRCİ'nin ilçemiz Erdoğmuş Köyü'ndeki evini ziyaret ettiler.

Mrt

Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırmak ve araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla hergün  bir ders saatinin ilk 15 dakikası tüm okulda kitap okuma saati uygulanmaktadır. Okuma saatleri  haftalık kaydırmalı olarak değişmektedir. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerin okumasını teşvik etmektedir. Bu güzel uygulamaya istekle katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

9.Sınıf öğrencilerimizi daha yakından tanımak, evlerindeki yaşam alanlarını,çalışma şartlarını görmek amacıyla müdür yardımcılarımız,sınıf rehber öğretmenlerimiz ve Okul rehber öğretmenimiz ile veli ziyaretlerine başladık.

Mrt

Okulumuzda veli ziyaretleri yapılmaya başlandı.

Müdür Yardımcılarımız,Sınıf rehber öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenimiz öğrencilerimizin evlerine misafir oldular. Öğrencilerimizin ev yaşantısını ve çalışma ortamını inceleyen öğretmenlerimiz veliler ile öğrencilerimizin durumu hakkında konuştular.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi amacıyla, obezite ile mücadele programı kapsamında okul bahçesinde bahçe egzersizleri  gerçekleştirilmiştir.

Obezite; vücutta yağ dokusunun aşırı miktarda olması veya yağ miktarının vücut kütlesine oranının artmasıdır. Çocukluk döneminde obezite önemli bir sağlık sorunudur. Erişkin dönemde obez olanların 1/3'ünde obezite çocuk­luk çağında başlamıştır. Obezite hormonal bozukluklara bağlı olarak görülebilir. Ancak obez çocukların çoğunda şişmanlığa neden ola­cak herhangi hormonal bozukluk saptanmaz. Obezitenin nedeni çoğunlukla aşırı yemek yemeye bağlıdır.

Bizler okulumuzda düzenli aralıklar ile çocuklarımızın boy ve kilo durumlarını ölçmekteyiz. Obezite şüpheniz var ise beden kitle indeksi ile bunun sağlamasını yapabilir; şüphelendiğiniz durumlarda uzmanlara başvurabilirisiniz.

Mrt

Okulumuz öğretmenler odasında belletici öğretmenlik yapan öğretmenlerle 1 Mart 2024 Cuma günü pansiyon toplantımızı gerçekleştirdik.

Toplantıya Okul Müdürümüz Mustafa ASLAN, Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcısı Gökşin ÇİDEM ve belletici öğretmenler katıldılar. Okul Müdürümüzün başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, öğretmenlerin istekleri ve şikâyetleri dinlendi. Toplantıda Şubat ayında yapılan etkinlikler değerlendirildi. Hasbihal Eylem Planı çerçevesinde Mart ayında yapılacak etkinlikler ve Ramazan ayında uygulanacak zaman çizelgesi konularında fikir alışverişi yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Yunuslar Ortaokulu 8.Sınıf kız öğrencilerine okulumuzu tanıtmak amacıyla  atölyelerimizi,pansiyonumuzu ve yemekhanemizi gezdirdik.Pansiyonumuz yemekhanesinde misafir ettik.Ayrıca Yiyecek ve İçecek Hizmetleri atölyemizde birlikte uygulama yaptık.