T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Mrt

Okulumuz Gediz  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ülkemizin geleceğine yön verecek olan meslek liseleri arasında yer almaktadır. Bünyesinde "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi", "Hasta ve Yaşlı Hizmetleri" ve “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri” alanları bulunan güzide bir okuldur. Okulumuzda MESEM programı uygulanmakta olup çalışma hayatının önemli bir noktasında yer almaktayız. Okulumuz aynı zamanda Döner Sermaye İşletmesi olarak faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda okul müdürümüz ve alan öğretmenlerimiz ilçe merkezinde ve tüm köylerde yer alan 8. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek okul tanıtımı yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz  Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanımızda üretilen tatlılardan ikram etmişlerdir.

Şbt

Okulumuz  öğrencileri beden eğitimi öğretmenimiz rehberliğinde  güne dinç, neşeli, zinde başlamak ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmeki amacıyla fiziksel hareketler yapıyorlar. Sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmek ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek için "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında çalışmalarımız düzenli olarak  devam etmektedir.

Şbt

AŞIRI TUZ TÜKETİMİMİZİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ

1-Yemekleri hazırlarken ya da pişirirken eklenen tuzu azaltabiliriz 2- Sofradan tuzlukları kaldırabiliriz 3- Ev dışında yemek yiyeceksek; yemeklerin ve besinlerin içindeki tuz miktarını öğrenerek mümkünse az tuzlu veya tuzsuz hazırlanmasını isteyebiliriz 4- Tuzlu atıştırmalıkların tüketimini azaltabiliriz 5-Ambalajlı olarak tüketime sunulan gıda ve içeceklerin içeriğini etiket bilgisinden okuyabilir ve benzer gıdalarda tuz ve tuz yerine geçen maddelerin miktarları daha düşük olanlarını tercih edebiliriz. 6-Satın alınan işlenmiş gıda ve içeceklerin etiket bilgisini okuyarak tuzsuz ya da tuzu azaltılmış ürünleri tercih edebiliriz 7-Geleneksel olarak evlerde hazırlanan turşu, salça, tarhana, kurut, yaprak salamurası vb. yiyeceklerin tuz içeriği fazladır. Bu nedenle daha az tüketebilir ve hazırlarken yüksek miktarda tuz kullanımından kaçınabiliriz 8- Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemleri uygulayabiliriz.

Şbt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek, okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak, gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek  amacıyla Bakanlığımız tarafından "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" Programı uygulanmaktadır. Bu kapsamda programı tanımak, bilgi edinmek amacıyla  https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz...

Şbt

Yiyeçek İçecek Hizmetleri 11.sınıf öğrencilerimiz alan öğretmenleri ile işletme ziyaretinde bulundular.

Şbt

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Ön Eleme Turu okulumuz ev sahipliğinde gerçekleşti.Şube müdürümüz Sayın Murat İÇEL'in açılış konuşmasıyla başlayan program sıralama için öğrencilerin kura çekimiyle devam etti.Gediz'deki 8 liseden öğrencilerin katıldığı programda 3 öğrenci bir üst tura katılmaya hak kazandı. Okulllarını temsil eden tüm öğrencileri yürekten kutluyoruz .

Şbt

Okulumuzda ve pansiyonumuzda  sivil savunma kulübü tarafından yangın ve acil durum tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilerin acil bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiği ve yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı anlatıldı.Gediz Belediyesi İtfaiye ekibi tarafından öğrenciler bilgilendirildi.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ve personelinde deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı

Şbt

Hasbihal Projesi etkinlikleri kapsamında 20 Şubat Salı akşamı pansiyonumuzda  HAYALLERİMİN KANATLARINDA SORUMLULUKLAR  konulu sohbetimizi gerçekleştirdik.Sohbetimizin ön plana çıkan ayeti:“İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.". (Necm 39) oldu.

Şbt

Hasbihal Projesi kapsamında akademik başarıyı izlemek amacıyla pansiyonumuzda 21 Şubat Çarşamba akşamı deneme sınavımızı yaptık.Öğrenciler kendi sınıf seviyelerinde sınav oldular.

Şbt

Hasbihal Eylem Planı Şubat Ayı etkinlikleri kapsamında ,Kariyer Günleri konuğumuz Gediz Belediyesi Psikoloğu Sayn Emine ARAS'tı.Öğrencilere “Neden hayatta bir hedef belirlemeliyiz ? Hedef belirlemenin önemi, hedefe yönelik motivasyon sağlamak” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşide sınav stresi, sınav süreci,  üniversite hayatı gibi konularda da öğrencilerin merak ettikleri sorular onları doğru yönlendirmek amacıyla cevaplandırıldı. Değerli vaktini bize ayıran psikoloğumuza çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz yiyecek içecek hizmetleri alanı 9 sınıf öğrencileri ile birlikte temel yiyecek üretimi ve servis dersi kapsamında teknik gezi düzenlenmiştir . Öğrencilerin sektörü tanımaları  amacıyla yapılan gezimiz ilçemizde bulunan İstanbul Börekçisi'ne olmuştur .Gezide öğrencilerimize börek ve açma yapımı ile ilgili bilgiler verilmiştir.İşletmemize verdiği bilgilerden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz

Şbt

Uygulama anasınıfımızda kukla gösterisi düzenlendi .Vantrolog  Döne Bilgili tarafından öğrencilerimize şahane bir gösteri sunuldu. Öğrencilerimiz gösteriyi eğlenerek  izlediler. Emeklerinden dolayı vantrolog  Sayın Döne BİLGİLİ' ye  teşekkür ederiz.

Şbt

Hasbihal Eylem Planı etkinlikleri kapsamında,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gediz İlçe Müftülüğü işbirliği ile her hafta salı günü pansiyonumuzda yapılacak olan sohbetlerin ilkini 13/02/2024 Salı akşamı gerçekleştirdik.Sohbetimizin öne çıkan ayeti;“İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder?”(Kıyâme, 36) oldu.Emeği geçen belletici öğretmenlerimize ve sohbeti gerçekleştiren hocamıza çok teşekkkür ederiz.

Şbt

Eskişehirde düzenlenen Grup Müsabakalarında Futbol Genç A Kız takımımız kendi grubunda 3. olarak turnuvayı tamamlamıştır.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.